Ритмология

СЛЕДВАЩАТА ГРУПА РИТМОЛОГИЯ СТАРТИРА НА 26.02.2014!!! За подробна информация кликни тук

Задава се и новия сезон за Програмата Ритмология! Този курс се провежда само 2 пъти годишно. Не пропускайте първото му издание, което стартира на 26 Февруари, 2014.Ритмология вече разполага с официален учебен материал към курса. Това е книгата „Алхимия на Ритъма”, който всеки участник ще получи с остъпка от 20% и ще има възможност активно да ползва. Книгата и заложените в нея упражнения, ще дадът по-детайлни и задълбочени алтернативи за ментална трансформация или просто могат бъдат средство за релаксиране и забавление 🙂

Ритъмът е фактор, който определя всеки удар на сърцето ни, всяка следваща глътка въздух, всяка крачка, която правим, всяка дума, която произнасяме. Ритъмът е в основата на нашето сътворение и е неделим спътник в съществуването ни.

Нашето минало, настояще и бъдеще е свързано с ритмическите модели на времето, природата, планетата Земя и Вселената.

Редуването на деня и ноща, приливите и отливите, цикличното сменяне на сезоните, миграцията на птиците – всичко това са явления подвластни на ритъма. Ако внимателно анализираме всички наши жизнени процеси и света, който ни заобикаля ще установим, че ритъмът и времето дирижират почти всяка една наша стъпка от зачеването на плода до момента, в който трябва да напуснем физическото си тяло.

Нашият биологичен, обществен/социален, работен и личен живот има определен ритъм и почти е сигурно, че ако не синхронизираме неговия пулс към моделите, които биха ни носили лекота, разбиране, удовлетворение, щастие и радост, ние определено можем да объркаме физиологията на нашето съществуване.

Напълно допустимо е много от нашите физически и духовни проблеми да са свързани с това, че по един или друг начин сме забравили за РИТЪМА. Потопени в проблемите си и забързаното време, много от нас живеят извън синхрон с ритъма на природните и вселенски вибрации.

Програмата „Ритмология”, която Институт за Съвременно Изкуство и Терапия “Libera”разработи и представя, дава възможност за работа върху проблеми от различно естество, изполвайки ритъма и изразните средства на ударните инструменти. Заниманията протичат в духа на доброто настроение и забава, като в същото време гъвкавостта на програмата дава възможност да бъдат задоволени  специфичните  нужди и цели както  на индивида, така и на групата.

Мултифункционалността на ритъма обуславя употребата на множество алтернативи в работа ни с различни здравни проблеми, стресови състояния, душевни разстройства или просто функционира като средство за забавление.

Програмата включва:

–         История на ритъма, ударните инструменти

–         Ритъм и неговите характеристики

–         Вибрации

–         Активно слушане , възприемане и осъзнаване

–         Комуникация/Интеракция

–         Синхрон

–         Баланс/Хармония

–         Заключителни презентации на участниците

*Всяка тема има продължителност 1 час.

Курсът протича в рамките на 1 месец, но поради гъвкавостта на програмата и желанието на участниците може да може да бъде проведен в рамките на седмица или един уикенд.

Всички теми са подкрепени с примери, спонтанно & импровизационно свирене, ритмически и ролеви игри използвайки барабани и други ударни инструменти.

Реклами